Dias, Paula Cristina Barata

Loading... 2 0 20 0 false
 
Name
Dias, Paula Cristina Barata
 
 
 
 
Ciência ID
 
Status
UC Researcher
Biography
Paula Barata Dias is an assistant professor at the Faculty of Arts of the University of Coimbra, of the Classical Studies group; integrated researcher at the Center for Classical and Humanistic Studies in Coimbra; collaborating researcher at the Center for Classical Studies at the University of Lisbon. She concludes a PhD in Classical Studies, Medieval Latin in 2005, with a dissertation about St. Fructuosus of Braga monastic rules and Iberian visigothic monasticism. She has published more than 50 works, including articles in specialized magazines, parts of books and books; maintains activity as a teacher and advisor for master's and doctoral degrees in the area of classical studies and the history and cultures of food; he has given conferences in Brazil, Spain, the United Kingdom, France, the Netherlands at congresses, exchange courses. His main research fields are: patristic Greek and Latin authors; Pre-benedictine monastic rules; Late Antiquity and High Middle Ages politics, society, culture and spirituality; Food history and cultures; Religion studies; The influence of religious factors in food choice.
Loading... 3 0 20 0 false

Publications

Results 1-14 of 14 (Search time: 0.058 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)TypeAccess
12010Ao sabor da BíbliaLavrador, José Luís Pimentel masterThesisopenAccess
226-Jul-2019A Casa do Pão - O Pão no Pentateuco\a TorahSilva, Emanuel José Almeida Gonçalves damasterThesisopenAccess
37-Jan-2015A face do mal. A personificação do diabo nas bibliografias de Santo Antão e Santo Pacômio.Gonçalves, Gleice Marques masterThesisopenAccess
47-Jan-2015A face do mal. A personificação do diabo nas bibliografias: Santo Antão e São Pacômio.Gonçalves, Gleice Marques masterThesisopenAccess
54-Oct-2015A igreja como locus ideal de formação na problemática antidonatista de Santo AgostinhoPirateli, Marcos Roberto doctoralThesisopenAccess
62004A influência do Cristianismo no conceito de casamento e de vida privada na Antiguidade TardiaDias, Paula Barata articleopenAccess
713-Mar-2017A Mesa entre os Homens - Comensalidade e Gastronomia nos textos bíblicos, um discurso para os nossos temposLavrador, José Luís Pimentel doctoralThesisopenAccess
82000O Lugar da Regula Monastica Communis no monaquismo hispânicoDias, Paula Cristina Barata articleopenAccess
922-Oct-2019Ostras, um fruto de Setúbal. Valorização gastronómica e cultura alimentar do SadoAlmeida, José Augusto Pinto demasterThesisopenAccess
1018-Oct-2013O Pão Nosso de Cada Dia - A Alimentação no Monaquismo BeneditinoBastos, Cristina Maria de Morais Oliveira masterThesisopenAccess
1127-Sep-2018Roma vai a quem tem boca - Gastronomia e sociabilidade do antes e do agoraGomes, Mayra Milenna masterThesisopenAccess
122-Dec-2005Os textos monásticos de ambiente Frutuosiano : com edição crítica, tradução em português e comentário em notas da regra de S. Frutuoso (Noroeste hispânico, séc. VI)Dias, Paula Cristina Barata doctoralThesisopenAccess
1327-Feb-2020O vegetarianismo nos serviços alimentares das instituições públicas: fundamentos históricos, características e consequências: um estudo do impacto da lei 11/2017Granada, Graziele GuimarãesdoctoralThesisopenAccess
146-Jan-2015A Vida de São Martinho. Estudo introdutório, tradução e comentárioAntunes, André masterThesisopenAccess