Utilize este identificador para referenciar este registo: https://hdl.handle.net/10316/45101
Título: Characterization of antioxidant olive oil biophenols by spectroscopic methods
Autor: Paiva-Martins, Fátima 
Rodrigues, Vera 
Calheiros, Rita 
Marques, Maria P. M. 
Palavras-chave: Antioxidants; Iridoids; Olea; Olive Oil; Phenols; Phenylethyl Alcohol; Plant Oils; Pyrans; Spectrum Analysis, Raman
Data: 2011
Título da revista, periódico, livro ou evento: Journal of the Science of Food and Agriculture
Volume: 91
Número: 2
Resumo: Olive oil contains numerous phenolic components with well-recognized health-beneficial activity. The major phenolic compounds present in olives and virgin olive oil-hydroxytyrosol, oleuropein and the oleuropein aglycones 3,4-DHPEA-EA and 3,4-DHPEA-EDA-as well as some of their metabolites were studied in the present work, regarding their main structural preferences. Vibrational spectroscopy (Raman) coupled to theoretical methods were used, aiming at fully characterizing the systems and therefore enabling their quick and reliable identification in food samples.
URI: https://hdl.handle.net/10316/45101
DOI: 10.1002/jsfa.4186
10.1002/jsfa.4186
Direitos: openAccess
Aparece nas coleções:FCTUC Ciências da Vida - Artigos em Revistas Internacionais

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato
JSFA_11_91.pdf229.48 kBAdobe PDFVer/Abrir
Mostrar registo em formato completo

Google ScholarTM

Verificar

Altmetric

Altmetric


Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.