Utilize este identificador para referenciar este registo:
https://hdl.handle.net/10316/5062
Título: | Interactions of copper (II) chloride with sucrose, glucose, and fructose in aqueous solutions | Autor: | Ribeiro, A. C. F. Esteso, M. A. Lobo, V. M. M. Valente, A. J. M. Simões, S. M. N. Sobral, A. J. F. N. Burrows, H. D. |
Palavras-chave: | Diffusion; Electrolytes; Transport properties; Carbohydrates | Data: | 2007 | Citação: | Journal of Molecular Structure. 826:2-3 (2007) 113-119 | Resumo: | The interaction between copper (II) chloride and the carbohydrates sucrose, glucose, and fructose has been studied in aqueous solutions at 298.15 and 310.15 K, using measurements of diffusion coefficients and electrical conductivity. Significant effects on the electrical conductivity were observed in the presence of these carbohydrates, suggesting interactions between them and copper chloride. Support for this came from diffusion coefficient measurements. These studies have been complemented by molecular mechanics calculations. | URI: | https://hdl.handle.net/10316/5062 | Direitos: | openAccess |
Aparece nas coleções: | FCTUC Química - Artigos em Revistas Internacionais |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
file1ee3b8dfac254d00972cd1843305a5ac.pdf | 186.71 kB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Visualizações de página 50
501
Visto em 23/abr/2024
Downloads
331
Visto em 23/abr/2024
Google ScholarTM
Verificar
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.