Utilize este identificador para referenciar este registo:
https://hdl.handle.net/10316/12873
Título: | Fatty acid profile of traditional soymilk | Autor: | Peñalvo, José Luis Castilho, M. Conçeicão Silveira, M. Irene N. Matallana, M. Cruz Torija, M. Esperanza |
Palavras-chave: | Fatty acid profile; Thermal treatment; Okara; Soybean; Soymilk | Data: | 2004 | Editora: | Springer-Verlag | Citação: | European Food Research and Technology. 219:3 (2004) 251-253 | Resumo: | Soymilk is a water extract of soybeans, closely resembling dairy milk in physical appearance and composition. Most fatty acids in soybean and its derivates are unsaturated, and therefore susceptible to oxidation. The aim of this study was to evaluate the possible effect of the thermal conditions during the elaboration process of soymilk on its fatty acid profile. For this, the fatty acid composition of soymilk, okara (soymilk residue), and soybean were studied by gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID). No major differences in the fatty acid patterns were found | URI: | https://hdl.handle.net/10316/12873 | ISSN: | 1438-2377 | DOI: | 10.1007/s00217-004-0945-y | Direitos: | openAccess |
Aparece nas coleções: | FFUC- Artigos em Revistas Internacionais |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
Fatty acid profile of traditional soymilk.pdf | 116.44 kB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Citações SCOPUSTM
26
Visto em 15/abr/2024
Citações WEB OF SCIENCETM
50
26
Visto em 2/abr/2024
Visualizações de página 50
569
Visto em 23/abr/2024
Downloads 50
635
Visto em 23/abr/2024
Google ScholarTM
Verificar
Altmetric
Altmetric
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.