Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10316/79924
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorLino, Celeste Matos-
dc.contributor.authorDias, Elsa Blandine Barbosa-
dc.date.accessioned2018-06-28T14:14:09Z-
dc.date.available2018-06-28T14:14:09Z-
dc.date.issued2014-07-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10316/79924-
dc.descriptionMonografia realizada no âmbito da unidade de Estágio Curricular do Mestrado Integrado em Ciências Farmacêuticas, apresentada à Faculdade de Farmácia da Universidade de Coimbrapt
dc.description.abstractA manipulação do material genético dos alimentos permite obter produtos que de forma natural não existiriam, ultrapassando a barreira entre espécies. Atualmente existe um conjunto de informações diferentes disponíveis acerca dos impactos dos organismos geneticamente modificados (OGM) na sociedade. De um lado estão os defensores da manipulação genética de alimentos devido à sua elevada produtividade e de outro estão os defensores da agricultura orgânica com preocupações ambientais e sociais. Através de uma revisão da literatura científica recente, esta monografia tem como objetivo descrever os principais factos científicos e informações relevantes sobre o tema, a fim de fomentar o debate.pt
dc.description.abstractThe manipulation of the genetic material of food allows us to get products that would not exist in the Nature, overcoming the species barrier. Nowadays there are a lot of different informations about the consequences of genetically modified organisms on our society. On one hand, there are the defenders of the genetic manipulation of food due to their high productivity, on the other hand there are the defenders of organic agriculture based on environmental and social worries. Through a revision of recent literature, this monograph aims to describe the main scientific facts and relevant informations about the topic, in order to foster the debate.pt
dc.language.isoporpt
dc.rightsopenAccesspt
dc.subjectAlimentos modificados geneticamentept
dc.subjectOrganismos modificados geneticamentept
dc.subjectBiotecnologiapt
dc.titleAlimentos geneticamente modificadospt
dc.typeother-
degois.publication.locationCoimbrapt
dc.peerreviewedyespt
dc.date.embargo2014-07-01*
dc.date.periodoembargo0pt
thesis.degree.nameMestrado Integrado em Ciências Farmacêuticaspor
uc.rechabilitacaoestrangeiranopt
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCom Texto completo-
item.openairetypeother-
item.languageiso639-1pt-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_1843-
item.cerifentitytypeProducts-
crisitem.advisor.researchunitAssociated Laboratory for Green Chemistry - Clean Technologies and Processes-
crisitem.advisor.orcid0000-0003-1565-8756-
Appears in Collections:FFUC- Teses de Mestrado
Files in This Item:
Show simple item record

Page view(s) 10

973
checked on Apr 23, 2024

Download(s) 5

5,904
checked on Apr 23, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.