Utilize este identificador para referenciar este registo:
https://hdl.handle.net/10316/5210
Título: | About visualization of the aroma of fruits | Autor: | Kharlamov, Alexander A. Burrows, Hugh D. |
Palavras-chave: | Luminescence; Volatile compounds; Fluorimetry of aroma emission; Living systems | Data: | 2001 | Citação: | Sensors and Actuators B: Chemical. 77:3 (2001) 593-596 | Resumo: | Fluorimetry has been used to detect the luminescence in vivo of native organic volatiles emitted from the surface of various fruits. This luminescence near the surface of fruits was visualized in the visible spectral region as color photo-images using different excitations. While the origin of this luminescence has not yet been confirmed, the results demonstrate that fluorimetry of natural aroma emission is a very promising method for studying biochemical environment of fruits that may be extended to other living systems. | URI: | https://hdl.handle.net/10316/5210 | Direitos: | openAccess |
Aparece nas coleções: | FCTUC Química - Artigos em Revistas Internacionais |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
file62992b7267184804b37b6e0021ec8e3a.pdf | 134.57 kB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Visualizações de página
299
Visto em 16/abr/2024
Downloads
316
Visto em 16/abr/2024
Google ScholarTM
Verificar
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.